Laat je Android toestel zelf de tijd aanpassen

De wintertijd is net weer ingegaan voor het komende halfjaar. Het is niet alleen nodig geweest om alle reguliere klokken in huis aan te passen, maar ook alle (mobiele) apparaten met een klok moeten een uurtje terug gezet worden, zelfs je smartwatch. Dit geldt uiteraard ook voor je Android toestellen. Gelukkig kun je deze toestellen ook heel eenvoudig zo instellen dat zij de zomer- en wintertijd zelfstandig aanpassen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar.

Je moet het even weten..

Het is heel eenvoudig om je Android toestellen zo in te stellen dat deze automatisch de tijd aanpassen wanneer deze een uur vooruit of een uur achteruit moet. Echter, je moet wel even weten hoe je dit moet doen.

Zo doe je dat!

Android tijd instellen doe je als volgt, a naar de instellingen van je toestel en klik op Datum & Tijd. Hier zie je meerdere tijdzones weergegeven staan. Je moet ervoor zorgen dat deze ingesteld staat op GMT +2. Wanneer dit zo ingesteld staat, dan past het toestel de tijd zelf aan naar de zomer- en de wintertijd.

Wil je toch handmatig de tijd configureren? Dan kun je de optie voor het automatisch bijstellen (of bijwerken) van de tijd aanklikken. Zo staat de automatische aanpassing direct weer uit.

tijd en datum android