Android in je Fossil

fosil horloges met  android

Het welbekende en gerenommeerde horlogemerk Fossil gaat samenwerken met Android. Er is een nieuw horloge geïntroduceerd dat op de markt zal verschijnen met een prijskaartje van 275 Amerikaanse Dollar. Dit horloge draait op de speciale versie van Android voor draagbare gadgets; Android Wear. Overigens is het horloge ook volledig compatible met de toestellen van Apple.

Vier nieuwe modellen
In totaal werden er maar liefst vier horloges tegelijk geïntroduceerd. Echter, het model met de naam Fossil Q Founder is toch wel de meest opvallende en zeker het interessantst. Deze unieke smartwatch maakt gebruik van besturingssysteem Android Wear, en dit betekent dat het niet alleen is te koppelen aan Android toestellen, maar ook aan die van Apple. Je hebt weel minimaal de iPhone 5, iOS 8.2+ of Android 4.3 nodig.

Het design
De Q Founder is een prachtig horloge, met een stijlvol design. De smartwatch is verkrijgbaar met een metalen of lederen band, heeft een mooi rond design en is voorzien van een aanraakgevoelig schermpje. Een Intelchip drijft de rest van de smartwatch aan. Echter, veel meer specificaties van de smartwatch zijn er nog niet bekend gemaakt.

Unieke ondersteuning
Uiteraard is de eigen Android app van Fossil nauw betrokken bij de Fossil Q Founder. Zo mag je unieke ondersteuning verwachten met onder meer handige en praktische applicaties, zoals bijvoorbeeld Google Fit. Daarnaast is er een fitnesstracer ingebouwd en kunnen notificaties en inkomende gesprekken goed worden getoond. De smartwatch is er ook om je te motiveren om eens iets anders te doen. Deze motivatie ontvang je van de Q Curiosity functie.