Android speelt geen luistervink op de weg

Google is regelmatig onderwerp van discussies en met grote regelmaat wordt het bedrijf ergens van beschuldigd. Ook nu is het weer zo ver. Google wordt er dit keer van beschuldigd dat hun Android software ingezet zou worden om voortdurend date te verzamelen over autoritten die de gebruiker maakt. Google zelf heeft direct laten weten dat hier absoluut niets van waar is. Dit is dan ook belangrijk voor de internetgigant, vooral omdat veel automerken nog twijfelen over het al dan niet integreren van Android in hun nieuwe modellen.

 

android-car

 

Er worden wel gegevens verzameld

Uiteraard worden er wel wat gegevens verzameld, maar volgens Google gaat het hier uitsluitend om gegevens die belangrijk zijn voor de weergave van bepaalde zaken. Zo neemt het bedrijf Google Maps als voorbeeld. Er moeten gegevens over de lichtsensor worden verzameld om te kunnen weten of deze app moet worden weergegeven in de dag- of de nachtmodus.

Enkele automerken nemen nog altijd een wat terughoudende houding aan als het gaat om het integreren van het nieuwe Android Auto in hun modellen. De automerken zouden vooral angst hebben dat internetgigant Google gegevens over de autoritten verzamelt die het autobedrijf liever zelf zou willen hebben om te kunnen gebruiken. Twee automerken die nog erg terughoudend zijn, zijn Daimler en BMW. Automerk Porsche heeft inmiddels kenbaar gemaakt geen gebruik te gaan maken van Android Auto, maar in plaats daarvan te kiezen voor CarPlay van concurrent Apple. Ook Porsche is van mening dat Google een teveel aan privacygevoelige data zou verzamelen. Echter, Google blijft volhouden dat dit niet het geval is. Android Auto zou uitsluitend tot doel hebben om informatie die normaal gesproken gewoon op internet te vinden is nu ook weer te kunnen geven in de auto.