Is het nodig een antivirus app te installeren op Android?

antivirus-android-apps

 

Het beveiligen van je smartphone en tablet wordt voor de meeste mensen steeds belangrijker. Niet alleen omdat er meer gebruik wordt gemaakt dan computers, ook regelen we al onze privacy gevoelige zaken via deze apparaten. Daarnaast komen er steeds meer gratis virusscanners op de markt, is een antivirus applicatie kopen dan eigenlijk nog wel nodig en verstandig?

Verschil tussen gratis en betaalde app’s

De gratis versies zijn in principe het zelfde als de betaalde versie van een antivirus programma. Echter is de gratis versie ontdaan van alle extra’s die je bij de betaalde versie juist weer wel vindt. Het is dus altijd nog verstand om een anti virus programma te kopen. Vooral als je de beschikking wilt hebben over alle extra’s die ontwikkelaars je bieden met de complete pakketten. De zogenoemde suites bieden je dan ook alle functies en extra’s die je systeem van een betere beveiliging voorzien. Een anti virus kopen biedt altijd een aantal voordelen.

Daarnaast ontvang je bij de betaalde android apps ook veel meer ondersteuning door de ontwikkelaar. Vooral op het moment dat het fout gaat en er wordt een virus op je systeem gevonden is het handig dat je altijd contact op kunt nemen om te vragen welke vervolg stappen je moet ondernemen. Dit geldt zeker voor mensen die minder kundig zijn in de omgang met de computer. Sommige ontwikkelaars bieden zelfs een honderd procent garantie op hun producten. Als later blijkt dat het programma een virus over het hoofd heeft gezien of niet kan verwijderen schakelen zij hun specialisten in om dit als nog voor elkaar te krijgen. In sommige gevallen kun je zelfs je geld terug verwachten. Een anti virus kopen geeft dus meer zekerheid achteraf.

Extra functies

De betaalde pakketten beschikken ook over veel meer extra functies waardoor je je systeem nog beter kan beschermen tegen dreiging van buitenaf. Zo bieden de meeste betaalde programma’s een zogenoemde sandbox aan. Dit is een veilige omgeving waarin een geïnfecteerd bestand geen schade kan aanbrengen aan je systeem. Dit is vooral handig als je een bestand hebt gedownload maar niet zeker bent of dit wel zo veilig is. De sandbox biedt dan een uitgelezen mogelijkheid om de meerwaarde van het betaalde pakket te laten zien.

androidEen andere extra dienst die je bij de meeste betaalde pakketten tegenkomt is het aanbieden van een veilige kluis. Dit kan zowel een afgesloten plek zijn op je computer zelf of er wordt online opslag aangeboden. In het laatste geval staan je bestanden altijd veilig in de cloud opgeslagen en kun je er later altijd weer bij.

Daarnaast bieden de meeste betaalde Android virusscanner apps je ook een wachtwoorden manager aan. Bij het anti virus kopen ontvang je dan een extra programma die allereerst je huidige wachtwoorden inziet en beoordeeld of ze moeilijk genoeg zijn. In sommige gevallen bieden deze programma’s ook een wachtwoorden maker aan. Je kan hier dan een aantal voorwaarden invoeren waar het wachtwoord aan moet voldoen, cijfers en hoofdletters bijvoorbeeld. De wachtwoorden manager geeft je dan een aantal sterke wachtwoorden die je kunt gebruiken. Ook dit vergroot de veiligheid van je gegevens.

Een anti virus kopen heeft dus altijd een meerwaarde ten opzichte van de gratis versie. Je ontvangt niet alleen meer ondersteuning tijdens het gebruik van het programma. Ook beschik je over allerlei extra programma’s die je veiligheid vergroten en je privacy waarborgen. Dit maakt dat je door middel van een aangeschaft anti virus programma beter beveiligd bent tegen allerlei soorten virussen, malware en andere inbreuken op je systeem. Door middel van het aanbieden van een veilige kluis beschik je zelfs te allen tijde over je eigen bestanden.

Bron + social media pagina’s